pace – Ulja za putnička vozila

Avista ulja pogodna su za sve vrste putničkih automobila

U asortimanu Avista proizvoda možete pronaći ulja i maziva za sve vrste putničkih automobila bez obzira radi li se o vozilima sa dizel ili benzin motorima. Pomoći će vam iskusiti istinske performanse vašeg automobila, sačuvati njegovu ispravnost i uštedjeti vrijeme i novac.

Rezultat 60 godina istraživačkog rada u rafinerijama Avista Oil su motorna ulja koja ispunjavaju sve specifične zahteve automobilske industrije.Ova ulja zadovoljavaju standarde koji su definisani od strane API i ACEA specifikacija i odobrena su od strane vodećih svetskih  proizvođača automobila.

pure – Ulja za komercijalna vozila

Avista ulja pogodna su za sve vrste komercijalnih vozila

Moderna Avista motorna ulja za komercijalna vozila namijenjena su za najzahtjevnije uslove rada, te pomažu vašoj kompaniji da smanji troškove održavanja, produži radni vijek mašina i izbjegne iznenadne i nepotrebne kvarove. Najmoderniji proces proizvodnje donosi ulja koja čak smanjuju i potrošnju goriva.  

Rezultat je to 60 godina istraživačkog rada u rafinerijama Avista Oil, gdje se dobijaju motorna ulja koja ispunjavaju sve specifične zahteve automobilske industrije.Ova ulja zadovoljavaju standarde koji su definisani od strane API i ACEA specifikacija i odobrena su od strane vodećih svetskih  proizvođača automobila.

peak – Ulja za industrijske mašine

Uz Avista ulja vaše industrijske mašine daju svoj maksimum

Avista posjeduje potpunu paletu proizvoda namijenjenih za podmazivanje svih vrsta industrijskih mašina. Avista ulja napravljena su da svaki dio vašeg postrojenja održavaju u najboljem stanju kako bi bili u mogućnosti postići visoku efikasnost, smanjenje troškova proizvodnje i povećanje produktivnosti.  

Avista industrijski proizvodi odgovarajući su za opremu mnogih proizvođača u industriji. Oni će pomoći u vijeku trajanja mašina, produžavanju intervala zamjene ulja kao i potencijalno smanjenje kvarova na mašinama i neplaniranog zastoja u proizvodnji i radu.

Ulja za hidraulične sisteme iz Avista asortimana odlikuju se izvrsnim antikorozionim, antihabajućim i antioksidacionim svojstvima, te visokim stepenom viskoznosti zbog čega imaju veoma visok učinak kako na visokim, tako i na niskim temperaturama. Pružaju maksimalnu zaštitu od habanja obrnim i klipnim pumpama.

Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu ova ulja mogu se primjenjivati kod svih hindrauličnih sistema koji rade u ekstremnim uslovima odnosno u uslovima gdje su prisutni visoki pritisci i opterećenja, kao i velike promjene spoljnih i radnih temperatura. Zbog svoje izvanredne hemijske stabilnosti duži je vijek trajanja ulja u eksploataciji. 

Dvotaktna ulja iz Avista palete proizvoda pogodna su za sve vodeće proizvođače motornih pila i ostalih dvotaktnih mašina – takozvanih malih motora. Formulisana su tako da obezbjede optimalnu izlaznu snagu i duži vijek trajanja, a karakteriše ih izvandredno podmazivanje i mogućnost lakog čišćenja.  

Kvalitet ovih ulja zadovoljava sve potrebne zahtjeve dvotaktnih motora kao što su podmazivanje kliznih i kotrljajućih elemenata, zaštita od korozije, habanja i taloženja, kompatibilnost sa zaptivnim materijalima, dobro miješanje sa gorivom, malu emisiju HC i CO u izduvnim gasovima i drugi.  

Asortiman Avista ulja, pored gore navedenih, podrazumijeva i veliki broj drugih ulja i maziva:

  • Ulja za automatsku transmisiju
  • Ulja za zupčaste prenosnike
  • Reduktorska ulja
  • Cirkulaciona ulja
  • Ulja za klizne staze

  • Ulja za lance motornih pila
  • Kompresorska ulja
  • Ulja za obradu metala
  • Ulja za tekstilnu industriju
  • Industrijski odmašćivači